Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση είναι κοντά σε συμφωνία

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση είναι «κοντά σε μια συμφωνία» με τους δανειστές εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στο Mega. Όπως είπε ο ίδιος, «έχει καταστεί σαφές και προς τους εταίρους ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη λαϊκή εντολή να τηρήσει και είναι δεσμευμένη από αυτήν και δεν έχει τη βούληση να προχωρήσει σε επιπλέον υφεσιακά μέτρα».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε κάποια νησιά απάντησε πως «τέτοιου οριζόντια υφεσιακά μέτρα δεν είναι στις προθέσεις και τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης».

Σε ό,τι αφορά το κείμενο των 27 σελίδων, το οποίο απέστειλε χθες στο Brussels Group η ελληνική πλευρά και δημοσιεύθηκε από τους Financial Times, ο κ. Σακελλαρίδης έκανε λόγο για στοχευμένα μέτρα «ώστε να μην χρειαστεί να ξαναπληρώσουν το μάρμαρο τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και η μεσαία τάξη».

Σχετικά με τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο οποίος περιλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα, διευκρίνισε ότι το βασικό σενάριο μιλάει για 1,2% «με προοπτικές αύξησης αν αυτά τα μέτρα αποδώσουν σε συνδυασμό και με την πορεία της ελληνικής οικονομίας».