Σακελλαρίδης: Στόχος η επίτευξη μιας έντιμης συμφωνίας – δεν θα χρειαστεί δημοψήφισμα

Την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί δημοψήφισμα εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, λέγοντας ότι στόχος είναι η επίτευξη μιας έντιμης συμφωνίας, που δεν θα αναγκάζει την κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα.

«Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, δεσμευμένη από την λαϊκή εντολή, να υπάρξει μια έντιμη συμφωνία που θα δίνει ανάσα στην οικονομία και την κοινωνία», είπε ο κ. Σακελλαρίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι είμαστε κοντά σε μια τέτοια συμφωνία με χαρακτηριστικά αξιοπρέπειας που θα αναπτερώνει την οικονομία και την κοινωνία», πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε ότι ζητήματα όπως το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και ο ΦΠΑ μετατίθενται για τη συνολική συμφωνία που καλείται να συνάψει η κυβέρνηση με τους δανειστές τον Ιούνιο.

Αναφορικά με τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι «το ζήτημα της διαπραγμάτευσης δεν είναι προσωπικό ζήτημα του κ. Βαρουφάκη».

Όπως παραδέχθηκε, έχει γίνει προσπάθεια στοχοποίησης του ΥΠΟΙΚ με έναν τρόπο ανοίκειο. Υποστήριξε δε ότι η κυβέρνηση οφείλει να τον προστατεύσει.

Αρνήθηκε πάντως κατηγορηματικά τα περί παραγκωνισμού του, λέγοντας πως ο κ. Βαρουφάκης παραμένει και έχει την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης.

«Η στήριξη που έχει ο κ. Βαρουφάκης από την κυβέρνηση είναι αμέριστη. Κρίθηκε σημαντικό να μπουν και άλλοι άνθρωποι (στην ομάδα), να δώσουν ώθηση και πολιτική στήριξη σε αυτήν τη διαπραγμάτευση», συνέχισε.