Σαμαράς: Αν δεν πληρώσουμε, κι εγώ εύχομαι να πληρώσουν, τότε το Grexit επιστρέφει

Για απίστευτη ομολογία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, περί αδυναμίας πληρωμής μισθών και συντάξεων, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο Mega, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση είτε πρέπει να συγκρουστεί με τον εαυτό της είτε με τους δανειστές.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για αδιέξοδο και «κοροϊδία» από τη μεριά της κυβέρνησης, όπως και για διπλωματική της απομόνωση, καθώς «έβαλε τον Ξηρό πάνω από τα συμφέροντα της χώρας».

«Αν δεν πληρώσουμε, κι εγώ εύχομαι να πληρώσουν, τότε το Grexit επιστρέφει», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., σημειώνοντας ότι δίνεται η εικόνα μιας Ελλάδας που συνορεύει με τη χρεοκοπία.
«Δεν είναι εντολή του ελληνικού λαού ένα Grexit», επανέλαβε, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να γίνει μείωση των επικουρικών συντάξεων για να διασωθούν τα επικουρικά ταμεία.

«Εμείς μόνο την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία είχαμε δεχτεί», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «έχει μπερδέψει όλο τον κόσμο με αντιφατικές δηλώσεις».
Αναγνώρισε πάντως ότι είναι θετικό πως η κυβέρνηση πέτυχε μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015 στο 1,2%.
Θα ήταν κωμικό να είχαμε νέες εκλογές, σχολίασε ερωτηθείς σχετικά, ζητώντας από την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική, για να δοθεί νέα προοπτική για τον τόπο.

«Αν η κυβέρνηση πάει σε εκλογές, θα διαλυθεί η οικονομία», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι αν προσφύγει η κυβέρνηση στις κάλπες, θα είναι γιατί θέλει να πάει στη δραχμή.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι «μας πάνε σε ασφυξία με ένα νέο μνημόνιο», ενώ εκτίμησε ότι με μια αλλαγή πολιτικής, σε έναμιση χρόνο θα μπορούσε η χώρα να βγει από την κρίση.

Ο κ. Σαμαράς, πάντως, φάνηκε αισιόδοξος πως, σε περίπτωση συμφωνίας, θα αλλάξει η ψυχολογία της αγοράς, ενώ χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ ως τη μεγαλύτερη επικοινωνιακή ήττα της Ν.Δ.

«Είμαι ο πλέον ιδεολογικά ταγμένος κατά των φόρων», πρόσθεσε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με προϋπόθεση το «καλό της πατρίδας».

Ερωτηθείς για την πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Σαμαράς είπε ότι αν ήξερε όσα θα συνέβαιναν, δεν θα ψήφιζε την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ αποκάλυψε ότι πριν τον κ. Δήμα, είχε προτείνει στον κ. Κουβέλη να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τον τελευταίο πάντως να δίνει αρνητική απάντηση.

«Αν ο κ. Κουβέλης είχε δεχτεί, σήμερα θα ήμασταν έξω από το μνημόνιο», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε ότι παρέλαβε μία χώρα στην εντατική, βγάζοντάς την στις αγορές, ενώ σχετικά με τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας, δήλωσε ότι «δεν τις διαφημίσαμε αρκετά».

Σχολιάζοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων από φορείς του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδας, ο κ. Σαμαράς ανάφερε ότι πρόκειται για έναν αναγκαστικό δανεισμό απελπισίας, εκτιμώντας ότι υπάρχει θέμα νομικό και ηθικό.

«Ας δοθεί μία εγγύηση για την επιστροφή των χρημάτων», συμπλήρωσε, καλώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί δημόσια.

Κανείς δεν έθεσε θέμα ηγεσίας στα όργανα της Νέας Δημοκρατίας, στην Κεντρική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Αν έφευγα αυτή τη στιγμή από ηγεσία ΝΔ, όλοι θα με κατηγορούσαν ότι σηκώνομαι και φεύγω την πιο κρίσιμη ώρα για τον τόπο… Θα κάνουμε συνέδριο όταν έρθει η ώρα, όταν κρίνουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κοντεύει να αναδείξει σε ρυθμιστή του πολιτεύματος τη Χρυσή Αυγή»
Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κοντεύει να αναδείξει σε ρυθμιστή του πολιτεύματος τη Χρυσή Αυγή, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Εμείς, είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., καταγγείλαμε πρώτοι τη Χ.Α. σαν νεοναζιστική οργάνωση, «όταν ο Μπαλτάκος βγήκε έξω από τη γραμμή του κόμματος έφυγε».