Σαμαράς: Διακύβευμα η σταθερότητα της χώρας

 

 

Το σαφές διακύβευμα των ευρωεκλογών, αν δηλαδή η Ελλάδα θα πορευθεί με σταθερά βήματα εκτός κρίσης ή αν, αντιθέτως, θα πέσει σε περιδίνηση, με κίνδυνο να χαθούν οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών, έθεσε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για την αναμέτρηση του Μαΐου.
Με πολλά νέα πρόσωπα, στελέχη εκτός των στενών κομματικών ορίων, δείγμα και της βούλησης του πρωθυπουργού η Ν.Δ. να μετεξελιχθεί σε πυλώνα του φιλοευρωπαϊκού πολιτικού τόξου, αλλά και με έντονο διλημματικό χαρακτήρα, ο κ. Σαμαράς επιβεβαίωσε ότι η επερχόμενη εκλογή θα γίνει σε υψηλούς τόνους. Πέραν της αχτίδας φωτός από τη συμφωνία με την τρόικα και την επιστροφή της χώρας, έπειτα από τέσσερα χρόνια «εξορίας», στις διεθνείς χρηματαγορές, ο πρωθυπουργός ανέδειξε και όσα μένει να γίνουν, με κυρίαρχο ζήτημα αυτό της «οριστικής τακτοποίησης της βιωσιμότητας του χρέους». Επί της ουσίας, δηλαδή, έθεσε στους πολίτες το πολιτικό ερώτημα της επικείμενης κάλπης, ταυτίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τη λαϊκιστική αντιπολίτευση με τον κίνδυνο περιπέτειας: «Θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν αυτοί που προσπαθούν να ξαναβάλουν τη χώρα σε περιπέτειες, να “σχίσουν” τα παλιά Μνημόνια και να μας οδηγήσουν σε καινούργια; Οχι! Θέλουμε να βγούμε βήμα βήμα από τα Μνημόνια και από την κρίση δανείων και από την κρίση χρέους», επεσήμανε ο κ. Σαμαράς.

«Στην πορεία για τις ευρωεκλογές θα μιλήσουμε γι’ αυτό που δεν μπορούν να μιλήσουν οι “προφήτες της καταστροφής”, οι οποίοι τώρα στέκουν αμήχανοι μπροστά στα επιτεύγματα του ελληνικού λαού», προσέθεσε, δίνοντας σαφές στίγμα για την πολιτική επιχειρηματολογία της Ν.Δ. στην τελική ευθεία των εκλογών.