Σαμαράς: Η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη είναι γεγονός

«Σας είχαμε υποσχεθεί ότι η χώρα θα βγει από το τούνελ της μεγάλης ύφεσης. Αυτό είναι πια πραγματικότητα. Η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη είναι γεγονός», τόνισε σε δήλωσή του με αφορμή τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν έξοδο από την ύφεση, ο Αντώνης Σαμαράς.

Απευθυνόμενος στους πολίτες ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι «η ανάπτυξη θα συνεχιστεί με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς», κάτι που -όπως είπε- προβλέπουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί.

«Κι από την ανάπτυξη που ξεκίνησε, δεν θα μείνει κανένας Έλληνας πίσω», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «σε πείσμα της μιζέριας στην οποία κερδοσκοπούσαν πολλοί, η ελπίδα επιστρέφει. Η Ελλάδα επιστρέφει».

Ορμώμενος από τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως «η ανάκαμψη άρχισε ήδη για την ελληνική οικονομία και μάλιστα με μεγαλύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι».

«Πράγματι, το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς η οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,7%, μετά από έξι επώδυνα χρόνια, ή 24 τρίμηνα, ύφεσης. Είναι η ταχύτερη ανάπτυξη για το τρίμηνο αυτό σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Κι όπως αποκαλύπτεται τώρα, ελαφρά ανοδικό ήταν για την Ελλάδα και το προηγούμενο τρίμηνο της χρονιάς», συνέχισε.

Για τους παραπάνω λόγους, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «όσοι αμφισβητούσαν την ανάκαμψη διαψεύστηκαν πανηγυρικά».