Σαμαράς: Η χώρα κινδυνεύει να κρατά ομπρέλα όταν θα βρέχει ανάπτυξη στην Ευρώπη

Κοσμογονική εξέλιξη χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΚΤ για ποσοτική χαλάρωση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ προειδοποίησε ότι αν δεν τηρηθούν οι όροι που τέθηκαν, η χώρα κινδυνεύει να κρατά ομπρέλα την ώρα που θα βρέχει ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε χθες για τις ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι, αλλά προφανώς δεν είχε διαβάσει τη λεπτομέρεια ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να πάρει τα χρήματα θα πρέπει να έχει τελειώσει η αξιολόγηση.

«Μιλάμε για την αξιολόγηση του προγράμματος να έχει τελειώσει και αυτοί μιλάνε για το αν θα είναι στο πρόγραμμα καν», πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι όσο η χώρα είναι σε διαδικασία αξιολόγησης «δεν παίρνει φράγκο, δεν παίρνει ευρώ», ενώ σε προειδοποιητικό τόνο είπε ότι «μπορεί και σε έναν χρόνο, την ώρα που θα βρέχουν τα λεφτά, εμάς να μη μας βρέξει ούτε μια σταγόνα».

Εξάλλου, παρατήρησε ότι «με τσαμπουκάδες δεν γίνεται ανάπτυξη» και πως αυτό που χρειάζεται είναι σοβαρότητα.

Απαντώντας στην κριτική που έχει δεχθεί για κινδυνολογία, ο κ. Σαμαράς διερωτήθηκε ποιος δημιουργεί φόβο και απαρίθμησε τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για να υποστηρίξει ότι κατά την προεκλογική περίοδο ανέδειξε «ένα πολύ μικρό μέρος του προβλήματος».

«Ένα πολύ μικρό μέρος του προβλήματος αναδείξαμε, ήταν υποχρέωσή μου, αυτοί μπορούν να λένε ότι θέλουν. Είχαμε υποχρέωση να μιλήσουμε και αυτό κάναμε», συνέχισε.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός είπε ότι παρά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων είναι αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των εκλογών «γιατί ο Έλληνας θέλει Ευρώπη, θέλει σοβαρότητα».

Όπως εκτίμησε, θα υπάρξει αλλαγή στα διαμορφούμενα ποσοστά τις τελευταίες τρεις ημέρες, επειδή πάνω από το 15% του κόσμου δεν εκφράζεται και η πλειοψηφία των αναποφάσιστων κινείται στον χώρο της κεντροδεξιάς.