Σαμαράς: Κάνουμε τα πάντα για να μειώσουμε το χρέος

«Κάνουμε τα πάντα να μειώσουμε το χρέος, όταν κάποιοι άλλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να επιστρέψουν στον αναγκαστικό δανεισμό», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς, σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής», με τίτλο «Η επόμενη μέρα: Μεταρρυθμιστικό άλμα στο αύριο».

Ο πρωθυπουργός προτάσσει την πολιτική και οικονομική σταθερότητα ως μείζον ζητούμενο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την οριστική έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Σαμαράς, αφού παραθέτει τα βήματα τα οποία έχουν γίνει ως τώρα για την απομείωση του χρέους και σημειώνει ότι η Ελλάδα διεκδικεί πρόσθετες ελαφρύνσεις, διευκρινίζει ότι μια χώρα η οποία δεν έχει βιώσιμο χρέος δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές.

Παράλληλα, αναφέρεται σε τέσσερις συγκεκριμένους άξονες – στόχους της κυβέρνησης: ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, ανταποδοτικά έσοδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με πρώτο τον ΕΝΦΙΑ, αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας και απλοποίηση – εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος με σταδιακή μείωση φόρων.

Αναφέρει επίσης ότι, για την πολιτική σταθερότητα, κρίσιμες παράμετροι είναι η εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή και να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνταγματική αναθεώρηση που ξεκινά.