Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί βολεμένους συνδικαλιστές και κερδοσκόπους

Τη βεβαιότητα πως, όπως ο Γιώργος Παυλίδης πήρε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έτσι και η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές για το καλό της χώρας έστειλε από την Κομοτηνή ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός τόνισε μάλιστα πως η χώρα θα ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης, από τον οποίο προσωρινά την έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις 25 Ιανουαρίου.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε ακόμα στη μειοψηφία των βουλευτών που -όπως είπε- έσυρε σε εκλογές τη χώρα, προαναγγέλλοντας πως η ΝΔ θα προχωρήσει μετά τη νίκη της και σε αλλαγές για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο ίδιος εξήγγειλε επίσης πως οι αποδοχές στο Δημόσιο θα αυξηθούν και θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας και στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βόρεια Κορέα και ότι αγωνίζεται για να σώσει τους βολεμένους συνδικαλιστές και να κάνει πιο πλούσιους τους κερδοσκόπους της δραχμής.

Επανέλαβε, δε, ότι σύγκρουση μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την Ευρώπη θα σημάνει τέλος στις επιδοτήσεις των αγροτών, τα τραπεζικά δάνεια των επιχειρήσεων και τα έργα του ΕΣΠΑ στην περιφέρεια.

«Όσοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και τους συμφέρει να πτωχεύσει η Ελλάδα, αυτοί θέλουν να σταματήσει το έργο της κυβέρνησης. Γιατί μία πτωχευμένη Ελλάδα σε δραχμή θα τους έδινε τη δυνατότητα να αγοράσουν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

«Να ποιους υπηρετούν, τους βολεμένους συνδικαλιστές και τους κερδοσκόπους» σχολίασε, αναφερόμενος στην Κουμουνδούρου.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε και την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ πως οι βουλευτές πρέπει να θέσουν από τώρα την παραίτησή τους στη διάθεση του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε πως το άρθρο 60 του Συντάγματος προβλέπει ότι οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης, ψηφίζουν κατά συνείδηση και η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή. «Ο ΣΥΡΙΖΑ διακήρυξε ότι οι εδρες είναι ιδιοκτησία του κόμματος» είπε.

«Πρώτα το κόμμα και μετά η δημοκρατία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά οι Ελληνες θέλουν να παραμείνουν στην Ευρώπη. Δεν θα μετακομίσουμε στη Βόρεια Κορέα, επειδή το ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε και κατέληξε:

«Ούτε θα δεχθούν οι Έλληνες οι ανεξάρτητες αρχές να ελέγχονται αποκλειστικά από το γραφείο του Πρωθυπουργού. Αυτό το μοντέλο μόνο η Βόρεια Κορέα και η Βενεζουέλα το εφαρμόζουν και δεν επιτρέπεται από το κοινοτικό δίκαιο».