Σαμαράς: Θα εξαντλήσουμε την τετραετία

«Στόχος μας είναι στις αρχές του 2017 η Ελλάδα να έχει καινούργιο Σύνταγμα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως έως το τέλος της κοινοβουλευτικής τετραετίας, δηλαδή έως τον Ιούνιο του 2016, υπάρχει επαρκής χρόνος για να τελειώσει η πρώτη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης και να προχωρήσει στη συνέχεια η δεύτερη φάση από την επόμενη Βουλή, όπως προβλέπει το Σύνταγμά.

«Κι αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω, για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ομαλά, στις αρχές του επομένου έτους και για να μην διακοπεί η διαδικασία της Συνταγματικής μας Αναθεώρησης» υπογράμμισε και κάλεσε τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας να ολοκληρώσουν την πρόταση της Ν.Δ. το αργότερο σε ένα μήνα.

Ο κ. Σαμαράς είπε πως προσβλέπει σε διάλογο με όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις και επεσήμανε πως θεωρεί τη συμβολή τους απαραίτητο συστατικό στοιχείο για μια αναθεώρηση των διατάξεων του καταστατικού μας Χάρτη, αντάξιας και της συνταγματικής μας ιστορίας και της κρισιμότητας των καιρών.