Σαμαράς: Συγκρούονται η Ελλάδα της Ευρώπης που μπορούμε και η Ελλάδα των ψεμάτων

«Σημασία δεν έχει ποιο κόμμα θα βγει τρίτο ή τέταρτο, αλλά ποιος θα βγει πρώτο, για να σχηματίσει κυβέρνηση» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι θέλει να εγκαθιδρύσει καθεστώς με «πρωθυπουργό Βόρειας Κορέας», επειδή θέλει στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργικού γραφείου το ΣΔΟΕ και κάθε άλλη ανεξάρτητη αρχή.

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συμπεριφορά του διώχνει τους ξένους επενδυτές, θέλει να καταργήσει το ΑΣΕΠ, τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, να αφοπλίσει την Αστυνομία και το Λιμενικό.

«Τα θέλει όλα κρατικά γιατί επιδιώκει να φτιάξει τον δικό του κομματικό στρατό. Θέλει να ακυρώσει όλες τις μεγάλες επενδύσεις, όπως της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Θα βάλει νέους φόρους στο Χρηματιστήριο. Σε καμιά χώρα δεν γίνονται κρατικοποιήσεις, πλέον, εκτός από τη Βενεζουέλα και τη Βόρεια Κορέα» είπε ο πρωθυπουργός

Τόνισε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψεύδεται όταν μιλάει για «κούρεμα» του χρέους, διότι γνωρίζει ότι δεν μπορεί να γίνει.

Για τον ΕΝΦΙΑ επανέλαβε τη δέσμευση του για μείωση κατά 7% και σχετικά με την εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, περί κατάργησης του και θέσπισης φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, σχολίασε πως «κάθε συνιστώσα και τη δική της εκδοχή».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα βάλει φόρους «χέρι» στις καταθέσεις των πολιτών και θα προκαλέσει το «θάνατο» της οικονομίας.

Είπε ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έσυρε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, με σκοπό να ματαιώσει την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε πότε, πού και με ποιες συνιστώσες έκανε διαπραγμάτευση, ενώ για τον εαυτό του παρατήρησε ότι γνωρίζει από διαπραγμάτευση, έχει διαπραγματευτεί και είπε και «όχι» όταν χρειάστηκε.

Ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα των εκλογών της Κυριακής. Κάλεσε τους πολίτες να αναδείξουν τη ΝΔ πρώτο κόμμα, λέγοντας ότι ακόμα και με μια ψήφο διαφορά θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών, και υπογράμμισε:

«Δύο Ελλάδες συγκρούονται: Η Ελλάδα της Ευρώπης που μπορούμε και η Ελλάδα των ψεμάτων. Η Ελλάδα των επενδύσεων και η Ελλάδα των κρατικοποιήσεων και των κομματικών στρατών. Η Ελλάδα που βγαίνει από το Μνημόνιο στην ανάπτυξη και η Ελλάδα που επιστρέφει στο Μνημόνιο. Από μια ψήφο θα κριθεί αν θα βγει κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκή, με κορμό τη ΝΔ.»

«Τώρα είμαστε έτοιμοι για φοροελαφρύνσεις» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και εξήγγειλε ότι ο φόρος επιχειρήσεων θα μειωθεί από 25% σε 15% μέσα σε μια τετραετία. Επίσης, θα αποκατασταθεί άμεσα η ισόβια σύνταξη για την πολύτεκνη μητέρα.

Μόλις ανέβηκε στο βήμα, ο κ. Σαμαράς είπε ότι μιλάει από τον τόπο της Μακεδονίας, από τον τόπο της Αμφίπολης.

Χωρίς να τον κατονομάσει αναφέρθηκε στον υποψήφιο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, από τους Οικολόγους Πράσινους, Μιχάλη Τρεμόπουλο, λέγοντας ότι βρήκε «μακεδονικό αναγνωστικό των Σκοπίων, ανακαλύπτοντας μακεδονική γλώσσα» και υπογράμμισε:

«Η απόφαση του λαού μας, όμως, είναι ότι δεν διαπραγματευόμαστε ούτε την ιστορία, ούτε την ταυτότητα μας, ούτε τη γλώσσα μας.

» Τους ενοχλεί που προωθούμε τις έρευνες για πετρέλαιο και για φυσικό αέριο στην ελληνική ΑΟΖ και διακηρύσσουν μέχρι ότι πρέπει να καταργηθεί το ΝΑΤΟ τώρα που δεν υπάρχει χώρα στον πλανήτη που να μην θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ» είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη μίλησε για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα που προγραμματίζονται.

Είπε ότι η πόλη γίνεται διεθνής κόμβος διαμετακομιστικού εμπορίου με συνδυασμένες μεταφορές. Κορυφαία προτεραιότητα είναι το λιμάνι. Θα γίνει αναβάθμιση του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Προβλέπεται επέκταση του μετρό και η σύνδεση του με μέσο σταθερής τροχιάς για προορισμούς εκτός γραμμής και προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ θα αξιοποιηθεί το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Μίλησε για την Αλεξάνδρεια ζώνη Καινοτομίας, την ανάπτυξη του τουρισμού, την αναβάθμιση του ΤΕΙ.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη το δεύτερο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ), είπε ο πρωθυπουργός.

Οι συγκεντρωμένοι, μέλη και φίλοι της ΝΔ, και κυρίως μέλη της ΟΝΝΕΔ, επιφύλαξαν θερμή υποδοχή με χειροκροτήματα στον κ. Σαμαρά, έξω και μέσα στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης».

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν και στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, που έφτασε λίγα λεπτά πριν από τον πρωθυπουργό. Οι δυο τους είχαν θερμή χειραψία και στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στον ιδρυτή της παράταξης, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.