Σαμαράς: Το 2015 δεν θα υπάρχουν μνημόνια

Το 2015 δεν θα υπάρχουν μνημόνια, δεν θα υπάρχουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, διαβεβαίωσε από το Περιστέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Στις 25 Ιανουαρίου δεν αποφασίζουμε ποιο κόμμα θέλουμε, αλλά σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας» τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο δημαρχείο Περιστερίου.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι το 2015 θα υπάρχει μόνο ανάπτυξη σε συνθήκες διαφορετικές από ό,τι χθες, επειδή, όπως τόνισε, η Ελλάδα βγήκε από τη ζημιά που είχε πάθει και με τις θυσίες του λαού, θα έχουμε αυτή την ανάπτυξη.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη για συνεννόηση, συναίνεση και συμμαχίες.
«Να αντιληφθούμε ότι δεν είναι κανένας μόνος σαν μονοκράτορας» είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε πως από τη στιγμή που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, όλοι οι επόμενοι πρωθυπουργοί συνέχισαν την φιλοευρωπαϊκή πολιτική για την Ελλάδα.

Επ’ αυτού σημείωσε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας, στην αρχή με τη συμμετοχή του κ. Κουβέλη και στο τέλος μόνο με τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου, ήταν μια πρωτόγνωρη συμμαχία, γιατί είχε τον κοινό παρανομαστή, που λεγόταν Ευρώπη.

«Σας το δηλώνω. Εφόσον η Ν.Δ. βγει πρώτο κόμμα, που θα βγει, ακόμα και στην περίπτωση που είμαστε αυτοδύναμοι, εγώ θα επιδιώξω και πάλι συμμαχίες με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, γιατί αυτό είναι το πιο αναγκαίο» είπε.

Επίκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, κάνοντας λόγο για έναν υποψήφιο, ο οποίος έκανε έκκληση στο ΚΚΕ και στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κάνουν συμμαχία.

Πρόκειται για κόμματα συνέχισε ο κ. Σαμαράς, τα οποία είναι κατ’ εξοχήν εναντίον της Ευρώπης.

Ο Πρωθυπουργός αμφισβήτησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αυτοδυναμία και τόνισε πως τη λέξη αυτή άρχισε να τη χρησιμοποιεί έπειτα από την αρνητική απάντηση του ΚΚΕ.

«Την ώρα που είδε ότι δεν θα έχει συμμάχους, το γύρισε σε αυτό το καινούργιο παραμύθι και είπε τη λέξη “αυτοδυναμία”» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Εννοούσε αδυναμία συμμαχιών. Επειδή δεν έχει με ποιον να πάει, το βάφτισε “αυτοδυναμία”. Αυτό το παραμύθι ο κόσμος δεν το πιστεύει».

Τέλος ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως είναι τιμή για τον ίδιο, που βρίσκεται στις δυτικές συνοικίες.

«Ξέρω ότι εδώ υπάρχει πληγωμένος κόσμος και διαδηλώνει και την οργή του. Ξέρω όμως ότι ο κόσμος αυτός που βράχηκε δεν θέλει και να πνιγεί. Και προσπαθεί και θα έχει την αμέριστη δική μας συμπαράσταση και βοήθεια και θα τα βγάλει πέρα» τόνισε.