Σαμαράς: Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με την προοπτική μιας αληθινής καταστροφής

Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με την προοπτική μιας αληθινής καταστροφής, δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Αυτό που ζούμε σήμερα είναι αρχή εμφράγματος της οικονομίας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ, ενώ κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος να εξηγήσουν στον κόσμο ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα σημαίνει «όχι» στο ευρώ. Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε το δημοψήφισμα παρωδία, έκτρωμα και πραξικόπημα λόγω της ΠΝΠ, «που κάποτε μετα βδελυγμίας απέρριπτε η κυβέρνηση».

«Βρισκόμαστε σε κρίση πέντε χρόνια, αλλά την καταστροφή που μας ετοιμάζουν δεν την ζήσαμε» ανέφερε προσθέτοντας ότι «με το δημοψήφισμα φέρνουν την χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένα βασικά πράγματα και κάλεσε τους βουλευτές του να τα εξηγούν μέχρι την Κυριακή.

Πρώτον, είπε ότι το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι «’ναι’ ή ‘όχι’ στην Ευρώπη», «’ναι’ ή ‘όχι’ στο ευρώ» και πρόσθεσε ότι το «’όχι’ δεν οδηγεί μόνο στην έξοδο της χώρας από το ευρώ, αλλά οδηγεί στο χάος».

Δεύτερον, ότι η έξοδος θα οδηγήσει σε κατάρρευση και σε τεράστιους εθνικούς κινδύνους και την κοινωνία μας να μην εφοδιάζεται με τα στοιχειώδη. Ήδη η Ευρώπη ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα, είπε.

Τρίτον, ανέφερε ότι με την έξοδο από το ευρώ δεν διαγράφεται το χρέος της χώρας, όπως διαδίδουν κάποιοι επιτήδειοι. Θα ξεπληρώνουμε το χρέος σε ευρώ με υποτιμημένες δραχμές, ενώ μέσα στην χώρα οι ίδιοι μισθοί σε δραχμές θα αγοράζουν τα μισά αγαθά, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αυτό θα οδηγήσει σε μία πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση. Μέχρι τώρα χάσαμε το 30% του ΑΕΠ σε έξι χρόνια, και πάνω που έχουμε αρχίσει να ανακάμπτουμε θα χάσουμε το 50% του τωρινού ΑΕΠ σε λίγες εβδομάδες».

Τέταρτο, συνέχισε, το μόνο που θα μείνει όρθιο και διαλύει τα πάντα είναι το τεράστιο κομματικό κράτος, ενώ κανένας δεν θα κάνει επενδύσεις και η ανεργία θα αυξηθεί.

Πέμπτον, είπε ακόμη, μέχρι τώρα η προπαγάνδα τους προσπαθούσε να πείσει ότι διαπραγματεύονταν κάτι καλύτερο εντός ευρώ, τώρα αποδεικνύεται ότι εμείς αληθινά προειδοποιούσαμε ότι θα φέρουν κλειστές τράπεζες, προειδοποιούσαμε για κεφαλαιακούς ελέγχους, για κλειστά ΑΤΜ, και τα έχουμε όλα αυτά.

Ακολούθως ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης κατηγορώντας τον ότι έλεγε ψέμματα και εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.