Σειρά παραιτήσεων για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλει σήμερα, Τρίτη, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, προκειμένου -σύμφωνα με πληροφορίες- να θέσει υποψηφιότητα σε περίπτωση που διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Σιμόπουλος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, σήμερα, Τετάρτη, υπέβαλε την παραίτησή του και ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Αγγελος Τσιγκρής. Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε δεκτή την παραίτηση.

Στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει ότι επιθυμεί να συμμετάσχει στις εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής στο νομό Αχαΐας.

Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός και σύμφωνα με πληροφορίες θα πολιτευθεί με το ΠΑΣΟΚ στη Β´ Αθήνας.

Με μακροσκελή επιστολή του, που κοινοποίησε προς τον Πρωθυπουργό, τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο και τον υπουργό Κωνσταντίνο Σκρέκα, ο κ. Κομνηνός κάνει μια ιστορική αναδρομή της θητείας του ως γενικός γραμματέας και του έργου που επιτέλεσε και δηλώνει πως από άλλο μετερίζι θα συνεχίσει την προσφορά του προς το κοινωνικό σύνολο.

Την παραίτησή της από την θέση της Γενικής Γραμματέως Αθλητισμού, υπέβαλλε και η Κυριακή Γιαννακίδου, προκειμένου να είναι υποψήφια στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Σήμερα αποχαιρέτησε τους συνεργάτες της στη ΓΓΑ και με δήλωση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, έκανε γνωστή την απόφασή της:

«Είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για μένα, αφού λόγω εκλογικού νόμου παραιτήθηκα από τη θέση μου. Ενα κεφάλαιο στη ζωή μου τελειώνει, αλλά ένα άλλο θ΄ αρχίσει. Εμείς οι άνθρωποι του αθλητισμού έχουμε μάθει πάντα να δουλεύουμε. Γι΄ αυτό ο αγώνας συνεχίζεται από άλλα μετερίζια. Η πορεία μου αυτά τα δυόμιση χρόνια σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της κρίσης και όχι μόνο, θα κριθεί. Κάθε κριτική ευπρόσδεκτη, αρκεί να είναι καλόπιστη και αληθινή».

Χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης έκανε δεκτές δύο παραιτήσεις, των προέδρων του ΟΚΑΝΑ Μιχάλη Κατρίνη και του ΕΚΑΒ Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Ο κ. Κατρίνης αναμένεται να πολιτευθεί στο νομό Ηλείας, όπου και στο παρελθόν είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ, και ο κ. Παπαγιαννίδης στο νομό Λέσβου.

Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας αποδέχτηκε χτες την παραίτηση του Αγγελου Τόλκα από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ).

Και ο κ. Τόλκας αναμένεται να πολιτευθεί σε πρίπτωση που προκηρυχτούν πρόωρες εκλογές.