Σε Γενεύη και Βελιγράδι ο Αλ. Τσίπρας

Στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη, θα βρίσκεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου θα συζητήσει θέματα εργασιακών σχέσεων στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται διεθνώς, αλλά και στην ΕΕ ειδικότερα.

Ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει με τα στελέχη του Γραφείου και θέματα που αφορούν την Ελλάδα, καθώς είναι γνωστό ότι το Γραφείο έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια.

Από τη Γενεύη ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Βελιγράδι, όπου την Πέμπτη θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία και πολιτικές δυνάμεις της Σερβίας. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθεί η κατάσταση στην περιοχή, τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, τα προβλήματα εθνικισμών, η εγκληματικότητα, οι σχέσεις των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων με την ΕΕ και οι προοπτικές τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την επίσκεψή του, αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένεται να τονίσει την ανάγκη προώθησης της Διαβαλκανικής Συνεργασίας και την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών της περιοχής, αλλά και την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τώρα τα προβλήματα εθνικισμών που δηλητηριάζουν το κλίμα και δημιουργούν εντάσεις στην περιοχή.