Σε αγώνα κατά της «κυβέρνησης του μνημονίου» καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε αγώνα κατά της «κυβέρνησης του μνημονίου» καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας σε ανακοίνωσή μαζική και ειρηνική συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Δευτέρα για τη φετινή επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο.

«Την ίδια στιγμή που η μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει κάθε έννοια συλλογικού δικαιώματος, που καταδικάζει τη νεολαία και τους εργαζομένους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, το Πολυτεχνείο είναι εδώ. Στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση. Στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ελευθεριών, απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στο μονόδρομο των μνημονίων και της λιτότητας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να σπιλώσουν τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, απέναντι στις προσπάθειες η λήθη να νικήσει τη μνήμη, απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, ο λαός μας απαντά με την ενότητα, τη συλλογική δράση και την αντίσταση.

Προσβλητική για το κοινοβουλευτικό σύστημα χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και κάλεσε όσους εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για την άποψη του κ. Τσίπρα για τη Δημοκρατία να τη διαβάσουν.

«Δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου, συνδέοντας τον αυταρχισμό με την τήρηση των ψηφισμένων από το κοινοβούλιο νόμων», ανέφερε η εκπρόσωπος.

Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι νοθεύει το μήνυμα του αντιδικτατορικού αγώνα, στον οποίο έλαβε μέρος με ομοψυχία το σύνολο του ελληνικού λαού ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως η Δημοκρατία έχει εδραιωθεί στην πατρίδα μας, δεν συνδέεται με πρόσκαιρες οικονομικές δυσκολίες και αποτελεί κτήμα όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων.

«Αυτοί που την αμφισβητούν, περιφρονούν το δημοκρατικό φρόνημα όλων των Ελλήνων», συμπλήρωσε η κ. Βούλτεψη.