Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την Κρ. Λαγκάρντ, τον Μ. Ντράγκι και τον Ζ.Κ. Γιούνκερ

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τους εκπροσώπο των θεσμών στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης σε Αθήνα και Βρυξέλλες διαρρέουν ότι η Αθήνα απορρίπτει την νέα πρόταση των θεσμών.

Από το πρωί, ο εκνευρισμός των κυβερνητικών στελεχών ήταν έντονος λόγω του σοβαρού ενδεχομένου, που τελικά έγινε πράξη, οι θεσμοί να δώσουν νέα πρόταση στον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες η οποία θα ενσωματώνει τις διαφωνίες του ΔΝΤ στην ελληνική πρόταση.

Αποτέλεσμα αυτού του εκνευρισμού ήταν και η διαρροή κυβερνητικών κύκλων, την ώρα που ο πρωθυπουργός ήταν στην κυριολεξία στην πόρτα του αεροπλάνου για τις Βρυξέλλες, ότι «η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά! Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα».

Στη διαρροή της Αθήνας οι θεσμοί «απάντησαν» με δημοσιογραφική διαρροή ότι η Ελλάδα πήρε πίσω τα prior actions στα οποία είχε δεσμευθεί χθες το βράδυ» και ακουλούθησε η νέα πρόταση των θεσμών και η απόρριψή της από την ελληνική πλευρά.