Σε κινητοποιήσεις προχωρά η ΚΕΔΕ εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας στην Βουλη για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Σε σειρά κινητοποιήσεων προχωρά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας εν όψει της συζήτησης σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και της αυριανής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη 23 Απριλίου, στις 6.30 μ.μ. αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής, όπου ο πρόεδρος της Ένωσης Γ. Πατούλης θα παρουσιάσει τις θέσεις των δήμων.

Αύριο στις 11.30 π.μ. το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ και δήμαρχοι από όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν στη Βουλή προκειμένου να επιδώσουν στο προεδρείο της και στους πολιτικούς αρχηγούς ψήφισμα και αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις τους

Την ίδια μέρα οι υπηρεσίες των δήμων όλης της χώρας θα παραμείνουν συμβολικά κλειστές από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι, με εξαίρεση τις κοινωνικές υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν έξω από τα δημοτικά καταστήματα, ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης στις κινητοποιήσεις της αυτοδιοίκησης.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ επαναφέρει το αίτημά της για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να ενημερωθούν οι αιρετοί «για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας», αλλά και «προκειμένου η αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην εθνική προσπάθεια για ξεπέρασμα της κρίσης».