Σκουρλέτης: Δεν ασχολούμαστε με κυβερνήσεις ειδικού σκοπού

«Ελάχιστη σημασία έχει το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημασία έχει να πάμε στις εκλογές, λόγω εθνικού συμφέροντος» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μία μέρα μετά την πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στην οποία ο Σταύρος Δήμας συγκέντρωσε 160 ψήφους.

Ο κ. Σκουρλέτης απέρριψε τις συζητήσεις περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού. «Δεν ασχολούμαστε με κυβέρνηση ειδικού σκοπού, με κυβερνήσεις ειδικού σκοπού, Δεν ασχολούμαστε με κυβέρνηση ειδικού σκοπού, με κυβερνήσεις ειδικού σκοπού, με μόνο σκοπό τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής… Δεν ασχολούμαστε με αυτές τις προτάσεις» σημείωσε.

«Για πρώτη φορά από το 2010 θα συζητήσουμε αξιόπιστα με τους εταίρους μας ως κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή» είπε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν δυσκολίες; Ναι, υπάρχουν».

Εντωμεταξύ, προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,6% έναντι της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», το 28,5% των ερωτηθέντων απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 24,9% Ν.Δ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 5,8%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ και «Το Ποτάμι» με 5,6%, το ΠΑΣΟΚ με 4,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%. Το ΛΑ.Ο.Σ. συγκεντρώνει 1,5%, η ΔΗΜΑΡ 1,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,2%.

«Άλλο κόμμα» απάντησε το 5,5% και άκυρο/λευκό το 4,4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 7,8%.