Σκουρλέτης: Δεν θα υπάρξει καμία μείωση, είτε σε επικουρικές, είτε σε βασικές συντάξεις

Την εκτίμηση ότι στις σημερινές συζητήσεις στις Βρυξέλλες «θα πρυτανεύσει η λογική» και ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως «έχουν γίνει αρκετά βήματα» και συμπλήρωσε πως «το αδιέξοδο δεν θα είναι μόνο για τη μία πλευρά» αλλά και για τις δύο. «Θεωρώ ότι αυτό θα είναι που θα οδηγήσει σε ωριμότερες σκέψεις και στην επίτευξη μίας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας. Ναι… θα πρυτανεύσει η λογική», είπε.

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως «δεν θα υπάρξει καμία μείωση, είτε σε επικουρικές, είτε σε βασικές συντάξεις».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: «Υπάρχουν προθεσμίες, οι οποίες μπορούν και πηγαίνουν όλο και πιο εκεί. Για το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής του ΔΝΤ, προφανώς η μη συμμετοχή του θα προέλθει μέσα από κάποια συμφωνία που θα του δίνει τη δυνατότητα αυτή, χωρίς να θεωρηθεί ότι δημιουργείται πρόβλημα για την Ελλάδα… Είναι επιδίωξή μας η συμφωνία».