Σκουρλέτης: Συνάντηση Αλ. Τσίπρα – Φ. Κουβέλη μετά την τρίτη ψηφοφορία

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη θα έχει μετά την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά».

Ειδικότερα ο κ. Σκουρλέτης ερωτηθείς εάν έχει ξεκαθαρίσει το πλαίσιο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΔΗΜΑΡ απάντησε: «Εκείνο το οποίο έχει αυτήν τη στιγμή ξεκαθαρίσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ΔΗΜΑΡ είναι ότι και οι δύο πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν στην ανάγκη να μην προκύψει Πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και να προσφύγουμε σε εκλογές και βεβαίως κλείστηκε και ένα ραντεβού, για μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας, ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και στον κ. Κουβέλη. Αυτά είναι και τίποτα περισσότερο».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συμπερίληψης των βουλευτών και στελεχών της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε πως δεν έχουν μπει σε τέτοιες συζητήσεις.

Αναφορικά με τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών και της υπόθεσης Χαϊκάλη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως υπάρχει μία ομολογία απόπειρας δωροδοκίας και όπως τόνισε, αυτό είναι αναμφισβήτητο.

Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη χθεσινή απόφαση εκ μέρους της εισαγγελίας, να κλείσει αυτή την υπόθεση χωρίς να αναζητήσει όλα τα στοιχεία μέσα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συνδιαλέξεων των εμπλεκομένων προσώπων.

«Δεν την τιμά την ίδια. Φοβάμαι πάρα πολύ ότι παρακολουθώντας τελικά το διάγγελμα του κ. Σαμαρά, προχθές, είδαμε περίπου αυτό που θα συνέβαινε την επόμενη μέρα, δηλαδή την προαναγγελία της κατάληξης της υπόθεσης» είπε.

Επίσης ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι θα διεξαχθούν εκλογές στις 25 Ιανουαρίου ή το αργότερο έπειτα από μία εβδομάδα.

«Αποκλείω να βρεθούν οι 180, φάνηκε ότι αυτή η εικονική ευφορία που είχε δημιουργηθεί μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού χθες, ουσιαστικά, δεν έφερε τίποτα καινούργιο. Μιλάμε για ψήφους οι οποίοι ήταν προεξοφλημένοι από την προηγούμενη εβδομάδα» σχολίασε ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε πως «είναι πραγματικά λυπηρό, στελέχη της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να καταφεύγει σε μία, χωρίς προηγούμενο, κινδυνολογία».

«Δεν είναι περιπέτεια οι εκλογές, δεν είναι περιπέτεια τελικά να δίνεις τη δυνατότητα στον λαό να αποφασίζει για την τύχη του και να αξιολογεί τις κυβερνήσεις» κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.