Σκουρλέτης: Το ΚΚΕ διαπράττει ένα ιστορικό λάθος

Την άποψη ότι το ΚΚΕ διαπράττει ένα ιστορικό λάθος εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης από τα Ιωάννινα με αφορμή την αντίθεση του ΚΚΕ στην προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ΚΚΕ νομίζω ότι διαπράττει ένα ιστορικό λάθος. Ένα λάθος για το οποίο θα αναγκαστεί σε πολλά χρόνια να απολογείται στον κόσμο της Αριστεράς πάνω απ’ όλα» είπε και πρόσθεσε πως δεν μπορεί κανείς να εξισώνει τη ΝΔ, τον Σαμαρά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορείς καμιά φορά να χάνεις στον στόχο σου και να θεωρείς ως πρώτο αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε πως αντιλαμβάνεται τις διαφορετικές στρατηγικές, τις οποίες και χαρακτήρισε απόλυτα σεβαστές.

«Δεν ζητήσαμε ούτε το κόμμα τους να διαλύσουμε, ούτε τις στρατηγικές τους επεξεργασίες να αμφισβητήσουμε … Εκείνο που ζητήσαμε όμως είναι το πολύ απλό που ζητάει ο κόσμος της εργασίας. Θέλουμε αλλαγές από αύριο που θα φέρουν ανάσα στον κόσμο» τόνισε και κάλεσε το ΚΚΕ να πάρει θέση.
Επίσης ο κ. Σκουρλέτης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά των υπόλοιπων κομμάτων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν συνεργαζόμαστε με αυτούς που σταύρωσαν τον λαό μας, με αυτούς που πήγαν τη χώρα στον πάτο, είτε είναι ο κ. Παπανδρέου, είτε είναι ο κ. Βενιζέλος, είτε είναι ο κ. Σαμαράς».

Αναφερόμενος στους «νεόκοπους στην πολιτική», όπως χαρακτήρισε το κόμμα του Ποταμιού, άσκησε κριτική, κατηγορώντας το για πολιτικό χαμαιλεοντισμό.
«Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές, τι λέει ο κ. Θεοδωράκης για το μνημόνιο. Τι λέει, είναι υπέρ η κατά; Δεν μπορείς να είσαι λίγο και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».