Σκρέκας: Στήριξη στις νεοφυείς επιχειρήσεις

Την ανάγκη να συνεχιστεί η στήριξη στις νεοφυείς επιχειρήσεις, καθώς αυτές μπορούν να γίνουν ο κινητήριος άξονας της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση που οργάνωσε το υπουργείο σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ και την υποστήριξη του ΣΕΒ.

Ειδικότερα ο κ. Σκρέκας μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «Workshop Ανταλλαγής Εμπειριών Start-Up τεχνολογικών επιχειρήσεων του Ισραήλ και της Ελλάδας» ανέφερε ότι το 2010 οι επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις ήταν μόλις 500.000 ευρώ, ενώ το 2013 αυτού του είδους οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 80 φορές, φθάνοντας τα 42 εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτή η τάση πρέπει να συνεχιστεί» υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας εκτιμώντας ότι οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν έναν από τους βασικούς κινητήριους άξονες του νέου παραγωγικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας.

Ακόμη ο υπουργός σχολίασε πως η η επιχειρηματικότητα ταιριάζει στους Έλληνες και όπως είπε η πολιτεία οφείλει να άρει όλους τους παράλογους και αναχρονιστικούς περιορισμούς που επιβάλλονται στην επιχειρηματικότητα.

«Αυτή η διοργάνωση, μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μου συμβεί» δήλωσε η πρέσβης του Ισραήλ, Ιρίτ Μπεν-Αμπα. Στον ολιγόλογο χαιρετισμό της, είπε ότι η Ελλάδα είναι γεμάτη δημιουργική ενέργεια όπως και το Ισραήλ και σημείωσε ότι «έχουμε αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό και είμαι ευτυχής που θα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας».