Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Μάρτιν Σούλτς

Την Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα επισκεφθεί την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο κ. Σουλτς θα επισκεφθεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις 15:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χθες, τα συγχαρητήριά του για την «ιστορική νίκη» του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Πρόκειται για κορυφαία αλλαγή στην Ελλάδα που θα έχει αντίκτυπο στην Ευρώπη», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Σουλτς και σημειώνει ότι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας έλεγε κατά την προεκλογική περίοδο ότι σκοπεύει να συζητήσει θέματα που σχετίζονται με το μνημόνιο και με την τρόικα.

«Προσβλέπουμε να τα συζητήσουμε μαζί του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μ. Σουλτς, προσθέτοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ανοιχτό σε κάθε συζήτηση.

Σημειώνει, ωστόσο ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να βασιστούν σε αμοιβαίο σεβασμό και σε εμπιστοσύνη και υπογραμμίζει ότι θα είναι σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στις συμφωνίες που έγιναν για να σταθεροποιηθεί η χώρα και η Ε.Ε..

«Προσβλέπω στη στενή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, ως προς αυτό», αναφέρει ο Μ. Σουλτς.

Επίσης ο πρόεδρος του ΕΚ δήλωσε ότι θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον απερχόμενο πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, έναν «πεπεισμένο φιλοευρωπαίο».

Όπως επισημαίνει ο κ. Σουλτς ο Αντώνης Σαμαράς ηγήθηκε της χώρας, σε μια δύσκολη περίοδο, με επιτυχία, καθώς με επιτυχία προήδρευσε στο Συμβούλιο της Ε.Ε., κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας.