Στην Άγκυρα ο Ευ. Βενιζέλος για τη τελετή ορκωμοσίας του Ρ. Τ. Ερντογάν

Έφτασε ο πρωί στην Άγκυρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος θα παραστεί στην τελετή παράδοσης- παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου επισήμως θα αναλάβει τα καθήκοντά του ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Βενιζέλος μεταφέρει επίσης συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη προς τον κ. Ερντογάν.

Φτάνοντας στην τουρκική πρωτεύουσα ο Ευ. Βενιζέλος επισκέφθηκε την πρεσβεία της Ελλάδας.
«Βρίσκομαι στην Άγκυρα, εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, για να μεταφέρω τα συγχαρητήριά μας, του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, όλης της κυβέρνησης προς τον πρόεδρο Ερντογάν που σήμερα αναλαμβάνει επισήμως το νέο θεσμικό του ρόλο. Θέλουμε μια σχέση καλής γειτονίας, έχουμε μια σχέση εταιρικής συνεργασίας, είμαστε δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ από τις αρχές της δεκαετίας του ’50 και η Τουρκία είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, η Τουρκία παίζει σημαντικό ρόλο για όλα τα ανοικτά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής και θέλουμε να μην είναι μέρος του προβλήματος αλλά μέρος της λύσης», επισήμανε ο Έλληνας ο υπουργός σε δήλωσή του προς την ΝΕΡΙΤ.

Ο κ. Βενιζέλος θα παραστεί στην τελετή παράδοσης και παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο στις 17:00 και στη δεξίωση που θα ακολουθήσει, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει ο κ. Ερντογάν προς τους ξένους επισήμους που έφτασαν στην Τουρκία για την τελετή.