Στην Αθήνα σήμερα ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης για το 3ο «Ανώτατο Συμβουλίο Συνεργασίας Ελλάδος- Τουρκίας».

Ο κ. Νταβούτογλου θα φτάσει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 15:20 και στις 16:50 θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

Το βράδυ, οι δύο πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών θα απευθύνουν χαιρετισμό στο «Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος-Τουρκίας» και θα ακολουθήσει δείπνο των δύο αντιπροσωπειών.

Το Σάββατο στις 10:00 οι Σαμαράς και Νταβούτογλου θα προεδρεύσουν στο 3ο «Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας» που θα πραγματοποιηθεί στο Hilton.

Λόγω της επίσκεψης Νταβούτογλου, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας από το πρωί της Παρασκευής και έως το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου, λόγω της επίσημης επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην Ελλάδα.

Από το μεσημέρι (13:00) της Παρασκευής θα κλείσουν και οι σταθμοί του Μετρό στον Ευαγγελισμό, το Μέγαρο Μουσικής και την Κατεχάκη.

Οι ρυθμίσεις αυτές θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδίασε και θα λάβει μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Ζητά, πάντως, από τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων, κυρίως όμως να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους από τις :

– Λ. Βασ. Σοφίας σε όλο το μήκος της
– Λ. Βασ. Κωνσταντίνου σε όλο το μήκος της
– Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της από Κατεχάκη έως Λ. Βασ. Σοφίας
– Μιχαλακοπούλου, στο ρεύμα καθόδου προς κέντρο.