Στην Αθήνα σήμερα ο αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Τρίτη ο αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος στις αρχές του μήνα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος και του απηύθυνε την πρόσκληση.

Ο κ. Φάιμαν επανέλαβε στον πρωθυπουργό την ανάγκη να υπάρχει μια μακροπρόθεσμη διευθέτηση της χρηματοδότης για την Ελλάδα.

Δεν θα είναι μια επίσκεψη των «κόκκινων χαλιών», διευκρίνισε ο Βέρνερ Φάιμαν, σημειώνοντας ότι κατά την παραμονή του στην Αθήνα θα έχει την ευκαιρία να σχηματίσει μια εικόνα για την κατάσταση στην Ελλάδα, επισκεπτόμενος κοινωνικές εγκαταστάσεις, σχολεία και νοσοκομεία, όπως επίσης επιχειρήσεις και να συνομιλήσει με αυστριακούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Ο αυστριακός καγκελάριος ανταποδίδει επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στη Βιέννη στις 9 Φεβρουαρίου, έπειτα από πρόσκλησή του, ο έλληνας πρωθυπουργός και η οποία είχε διεξαχθεί σε μια ιδιαίτερα θερμή και φιλική ατμόσφαιρα, με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει μετά τις συνομιλίες ότι στη Βιέννη βρήκε έναν «καλό φίλο», καθώς είναι δεδομένη η μεγάλη διαφοροποίηση των θέσεων του Βέρνερ Φάιμαν απέναντι στην Ελλάδα, σε σχέση με εκείνες των άλλων ευρωπαίων ηγετών.