Στην Ουάσιγκτον ο Γιάνης Βαρουφάκης. Το μεσημέρι στον Λευκό Οίκο

Σημαντικές επαφές θα έχει σήμερα και αύριο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, στην Ουάσιγκτον, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σήμερα, στις 16.15 (τοπική ώρα), ο κ. Βαρουφάκης θα παραστεί στη δεξίωση στο Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, όπου θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Νωρίτερα, στις 14.30 μ.μ, θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Brookings στο θεματικό τραπέζι με τίτλο: «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της».

Μετά την ομιλία του ο ΥΠΟΙΚ θα έχει μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον οικονομολόγο και πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς και τον Ντέιβιντ Βέσελ, στέλεχος του Ινστιτούτου Brookings.
Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, το συνέδριο αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη, καθώς θα μετάσχει και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος θα είναι κεντρικός ομιλητής στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι (ξανά)».

Ιδιαίτερης σημασίας κρίνονται και οι συναντήσεις που θα έχει αύριο ο κ. Βαρουφάκης. Στον κατάλογο των επαφών του Έλληνα υπουργού συμπεριλαμβάνονται συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου και ο Ιταλός ομόλογός του Πιέρ Κάρλο Παντοάν.