Στην Ρόδο την Κυριακή ο Κινέζος Πρόεδρος

Στη Ρόδο θα βρεθεί την Κυριακή ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Ζινπίνγκ, όπου θα διανυκτερεύσει, πριν αναχωρήσει την επομένη για τη Βραζιλία, που είναι ο τελικός του προοριμσός.

Τον πρόεδρο της Κίνας θα υποδεχθεί στις 2 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Ρόδου ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Στη συνέχεια θα παραθέσει γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας. 

Το απόγευμα στις 6 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Ζινπίνγκ στο Κάστρο των Ιπποτών και θα περπατήσουν μαζί μέχρι τις 6.45 στην Παλαιά Πόλη της Ρόδου. Ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις 9 το βράδυ, ενώ ο κ. Ζινπίνγκ θα διανυκτερεύσει στο νησί.

Ο κ. Ζινπίνγκ είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό πέρυσι, κατά την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Κίνα και είχε δηλώσει ότι γνωρίζει πολλά για την πατρίδα μας, την οποία θεωρεί κοιτίδα του πολιτισμού στη Δύση, ενώ η Κίνα είναι η αντίστοιχη κοιτίδα στην Ανατολή. 

Η επίσκεψη έχει συμβολική σημασία, καθώς επιβεβαιώνει τις καλές σχέσεις των δύο χωρών και υπογραμμίζει την πρόθεση της Κίνας για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα στο πλαίσιο που έχει βάλει η ανταλλαγή των επισκέψεων των δύο πρωθυπουργών.

Εκ των πραγμάτων συνιστά προβολή του ελληνικού τουρισμού και παρότρυνση του Κινέζου προέδρου προς τους πολίτες της χώρας του να επισκέπτονται την Ελλάδα.