Στη Βουλή προς κύρωση το απόγευμα, η ΠΝΠ για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ

Στη Βουλή προς κύρωση εισάγεται, το απόγευμα, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ και των φορέων Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως έκανε γνωστό ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστας Πουλάκης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Πουλάκης τόνισε ότι πρόκειται για πρακτική διεθνώς καθιερωμένη που θα παρέχει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να αντλεί προσωρινά ρευστότητα μέσω εσωτερικού δανεισμού.

Διαβεβαιώνει ότι με αυτό τον τρόπο δεν θίγεται η ταμειακή ρευστότητα των δήμων και περιφερειών, ενώ ακόμα και στην υποθετική περίπτωση που υποστούν κάποια ζημιά προβλέπεται η ολική αποζημίωση από το Δημόσιο.
Αναφέρει, ακόμα, ότι η διάρκεια ισχύος της ΠΝΠ θα εξαρτηθεί από την οριστική συμφωνία που θα επιτευχθεί μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, με καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου.

Τέλος, διαψεύδει τις κατηγορίες ότι η ΠΝΠ υπήρξε αίτημα των δανειστών, λέγοντας ότι αφορά την προσπάθεια της κυβέρνησης να μπορέσει να περάσει τον χρονικό σκόπελο «σε έναν πόλεμο με αυτούς που σχεδιάζουν την αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης με ένα Grexit».