Στη δημοσιοποίηση των προτάσεων των τριών θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση προχώρησε η Κομισιόν

Στη δημοσιοποίηση των προτάσεων των τριών θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση προχώρησε η Κομισιόν, εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, 5 Ιουνίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για λόγους διαφάνειας και ενημέρωσης του ελληνικού λαού, η Κομισιόν δημοσιοποιεί τις προτάσεις των θεσμών, οι οποίες αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης με τις ελληνικές αρχές, κατά τη διάρκεια της 8ης, 14ης , 22ης και 25ης Ιουνίου του 2015.

Όπως εξηγεί η Κομισιόν, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη έως και την Παρασκευή το βράδυ.

Μέχρι τότε, επισημαίνει, όλες οι πλευρές κατανοούσαν την ανάγκη επίτευξης ενός συμβιβασμού για την Ελλάδα, ο οποίος δεν θα περιελάμβανε μόνο μέτρα, αλλά θα διευθετούσε τόσο τις μέλλουσες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, όσο και το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα, οι προτάσεις των θεσμών, αναφέρει η ανακοίνωση, περιελάμβανε την παροχή ενός πακέτου βοήθειας για την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας, την προώθηση της ανάπτυξης, την τόνωση της ανάκαμψης και την αύξηση των επενδύσεων.

Δυστυχώς, καταλήγει η Κομισιόν, η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών δεν οριστικοποιήθηκε εξαιτίας της μονομερούς απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης να εγκαταλείψει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης το βράδυ της 26ης Ιουνίου.