Στη δημοσιότητα η απαντητική επιστολή του ΠτΔ στον Ευ.Βενιζέλο

Την απαντητική επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο έδωσε στη δημοσιότητα η Χαριλάου Τρικούπη.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χαρακτήρισε «θεσμικά οδυνηρή» για το δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό πολίτευμα την παρουσία του κ. Παυλόπουλου στην επιτροπή για το χρέος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε με δική του επιστολή, με κύκλους της προεδρίας να σημειώνουν ότι είναι θέμα του Βενιζέλου να τη δώσει με δική του ευθύνη στη δημοσιότητα.

Σε ανταπάντησή του, το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμέσως μόλις έλαβε την επιστολή, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Βενιζέλο, με τη συνομιλία διεξήχθη – όπως πάντα – σε φιλικό κλίμα.

Η Χαριλάου Τρικούπη τονίζει ότι οι επιστολές δίδονται στην δημοσιότητα καταρχάς από τον αποστολέα τους.

«Επειδή όμως στο μεταξύ διατυπώθηκαν διάφορες δημοσιογραφικές υποθέσεις για το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής, υποθέσεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, δίδεται η απαντητική επιστολή στη δημοσιότητα από τον παραλήπτη της λόγω του θεσμικού και δημόσιου χαρακτήρα της αλληλογραφίας αυτής, αλλά και προκειμένου να αποφεύγονται περιττές και εσφαλμένες υποθέσεις περί του περιεχομένου της», καταλήγει.

Αναλυτικά η επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,
έλαβα την επιστολή σας και διάβασα με προσοχή τις προσωπικές σας απόψεις, όπως διατυπώονται σ’ αυτήν.

Από το περιεχόμενο – διότι αυτό πρωτεύει- της ομιλίας μου, στην οποίαν αναφέρεσθε, προκύπτει σαφώς ότι έχω πλήρη συναίσθηση, θεσμική και πολιτική, του πλαισίου αρμοδιοτήτων μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Και συνανόλουθα, του τρόπου αποτελεσματικής υπεράσπισης, από την πλευρά μου, του Εθνικού Συμφέροντος».