Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί στις 21 Ιανουαρίου ο Ερντογάν

erntogan

 

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται στις 21 Ιανουαρίου ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στα τέλη του ίδιου μήνα (27-28 Ιανουαρίου) θα υποδεχθεί στην Τουρκία τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

«Ο γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 27 και 28 Ιανουαρίου» δήλωσε ο Τ.Ερντογάν στην ομιλία που εκφώνησε τη Δευτέρα, στην Άγκυρα, κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας με την ΕΕ για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών.

«Ο ίδιος θα πραγματοποιήσω μια επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλλες. Οι επισκέψεις αυτές θα αποτελέσουν ευκαιρία για να δοθεί μια νέα ώθηση, ένας νέος ενθουσιασμός, στις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Ταγίπ Ερντογάν διευκρίνισε πως στις 21 Ιανουαρίου θα έχει συνομιλίες στις Βρυξέλλες με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Η ΕΕ αποφάσισε τον Οκτώβριο να επαναλάβει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της με την Τουρκία, οι οποίες είχαν παραλύσει εδώ και τρία χρόνια, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο των διαπραγματεύσεων αυτών με την Άγκυρα.