Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει εκτάκτως o πρωθυπουργός – Στις 20:00 θα συνεδριάσει το Eurogroup

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει εκτάκτως σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των τριών θεσμών Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ, ώστε να κλείσουν διά ζώσης τα ανοιχτά ζητήματα πριν το Eurogroup.

Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμφανίζεται ανικανοποίητο από τα νέα μέτρα που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση, καθώς εκτιμά πως η ελληνική οικονομία είναι ήδη υπερφορολογημένη και η επιβολή νέων βαρών θα έπληττε τόσο την ανάπτυξη όσο και την αποπληρωμή του χρέους.

Παράλληλα, το Ταμείο φέρεται να είναι δυσαρεστημένο με διάφορες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει προτείνει η Αθήνα, καθότι πιστεύει πως δεν εξασφαλίζουν την απαραίτητη αναμόρφωση της οικονομίας σε ένα περιβάλλον που θα είναι φιλικό προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

Στις 20:00 θα συνεδριάσει το Eurogroup, προκειμένου να γίνουν οι τελικές διατυπώσεις στη συμφωνία, ώστε αύριο κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης η διαπραγμάτευση να κλείσει οριστικά.

Στις Βρυξέλλες παραμένουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τα κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης, πρωτίστως το ελληνικό, θα πρέπει να εγκρίνουν τη συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα.

Πριν φθάσει στη Βουλή, η συμφωνία θα συζητηθεί στην Πολιτική Γραμματεία, την Κεντρική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.