Στον σταθμό «Νίκαια» έφθασε σήμερα ο μετροπόντικας «Ιππόδαμος»

Στον σταθμό «Νίκαια» έκανε την είσοδο του την Παρασκευή ο «Ιππόδαμος», το μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων έχοντας διανοίξει συνολικά 3.400 μέτρα σήραγγας στην επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό «Αγία Μαρίνα-Δημοτικό Θέατρο».

Κατά μήκος της σήραγγας, συνολικού μήκους 7,6 χιλιομέτρων θα κατασκευαστούν έξι σταθμοί, με τελικό προορισμό τον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο». Ο μετροπόντικας ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2013 από την Αγ. Βαρβάρα, τον Ιούνιο του 2014 έφτασε στον σταθμό «Αγ. Βαρβάρα», ενώ τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς έφτασε στο σταθμό «Κορυδαλλός» και σήμερα στο σταθμό «Νίκαια».

Ο επόμενος σταθμός, αφού μεσολαβήσει ένα διάστημα από έναν έως δύο μήνες για την απαραίτητη συντήρηση είναι ο σταθμός «Μανιάτικα», όπου αναμένεται να φτάσει έως το τέλος του 2015.

Η επέκταση της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά υπολογίζεται να εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση 130.000 επιβάτες, μειώνοντας την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους, ενώ ο συνολικός χρόνος από το Λιμάνι έως το Αεροδρόμιο θα διανύεται με το Μετρό σε μόλις 45 λεπτά.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η επέκταση του μετρό στον Πειραιά κατασκευάζεται εντός χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού.

Για τη μεταφορά των χρημάτων της Αττικό Μετρό στην Τράπεζα της Ελλάδας ο Χρήστος Τσίτουρας απάντησε ότι έχουμε τη διαβεβαίωση πως όποτε χρειαστούμε χρήματα αυτά θα είναι στη διάθεση μας και δεν υπάρχει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των έργων.

Σύμφωνα με πηγές της Αττικό Μετρό, αναφορικά με το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 (Άλσος Βεϊκου- Γουδί) οι μελέτες είναι έτοιμες και αναμένεται η απόφαση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την εκκίνηση του διαγωνισμού.