Στους επτά αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών του Norman Atlantic

Στους επτά αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών του Norman Atlantic, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της ιταλικής Ακτοφυλακής.

Επίσης από ιταλικής πλευράς, που έχει και τον συντονισμό της επιχείρησης, έγινε γνωστό πως όλοι οι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί από το κατάστρωμα του πλοίου, ενώ τελευταίος εγκατέλειψε το Norman Atlantic και ο πλοίαρχος.

Σε ό,τι αφορά τους νεκρούς, μέχρι στιγμής έχει ταυτοποιηθεί, ήδη από χθες Κυριακή, μόνο ο ένας Έλληνας, που έχασε τη ζωή του καθώς εγκλωβίστηκε στη σκάλα διαφυγής του πλοίου. Άλλες τέσσερις σοροί περισυνελέγησαν νωρίτερα σήμερα από τη θάλασσα, ενώ άλλες δύο ανασύρθηκαν λίγο αργότερα.

Από πλευράς ελληνικού Λιμενικού ανακοινώθηκε πως σύμφωνα με το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση περισυλλογής των επιβαινόντων από το κατάστρωμα του πλοίου, ενώ μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 432 άτομα (επιβάτες και πλήρωμα). Παράλληλα, οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου συνεχίζονται από ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της ιταλικής Ακτοφυλακής.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού Λιμενικού, τα Κέντρα Έρευνας και Διάσωσης των δύο Ακτοφυλακών βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για τη διασταύρωση της λίστας των επιβατών του πλοίου, όπως αυτή έχει δοθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, με τη λίστα των διασωθέντων, όπως αυτή έχει δοθεί από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Στη Ρώμη παράλληλα μεταβαίνει ο Γενικός Επιθεωρητής του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έχει προταθεί και η αποστολή ειδικού κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να ενισχύσουν τις έρευνες εντός του πλοίου.

Στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν τέσσερα ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων, το αεροσκάφος ΑC του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο τύπου Dauphin του Λιμενικού Σώματος, καθώς και η φρεγάτα Ναυρίνο για να συνδράμουν στις έρευνες.

Για την υποδοχή των 69 διασωθέντων που μεταφέρει το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο Cruise Europa στα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Πάτρας έχουν κινητοποιηθεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς.

Για την ώρα αδιευκρίνιστες παραμένουν οι αιτίες που προκάλεσαν τη φωτιά στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, στο γκαράζ του οποίου έπιασε φωτιά τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ έπλεε 44 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας.

Είχε ξεκινήσει από την Πάτρα με προορισμό την Αγκόνα και 478 επιβαίνοντες.