Στο εδώλιο και πάλι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δική για το δεύτερο μεγάλο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στο δήμο Θεσσαλονίκης επί δημαρχϊας Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, αυτό της λεγόμενης Παγίας Προκαταβολής που αφορά σε ειδικό ταμείο για την κάλυψη των μικροεξόδων, ποσό που ανέρχεταισε 1,2 εκατ. ευρώ.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν συνολικά 17 άτομα. Εκτός από τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, που εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης 12 ετών για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ, σε δίκη παραπέμφθηκαν ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, καταδικασθείς για την ίδια υπόθεση σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 5 μηνών, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Θεοδ. Αθανάσαρος και Μιχ. Ζορπίδης, όπως επίσης και 12 δημοτικοί υπάλληλοι.

Οι τρεις αντιδήμαρχοι είχαν παραπεμφθεί σε δίκη και για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, υπόθεση για την οποία αθωώθηκαν.

Βασική μάρτυρας στη δίκη, η οποία μετράει ήδη δύο αναβολές και έχει προσδιοριστεί στον αριθμό 10 του πινακίου του Κακουργιοδικείου, είναι -όπως στην περίπτωση της υπεξαίρεσης- η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά.