Στ. Θεοδωράκης: Δεν θέλουμε να κυβερνηθεί η χώρα με δραχμή

«Το θέμα είναι η χώρα να κυβερνηθεί. Δεν θέλουμε να πηγαίνουμε σε αλλεπάλληλες εκλογές. Θέλουμε να κυβερνήσουμε με αυτούς που θέλουν κυβερνήσουν τη χώρα» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Περιστέρι όπου βρέθηκε σήμερα παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματος του.

Το Ποτάμι, όπως είπε, «δεν θέλει να κυβερνηθεί η χώρα με δραχμή» καθώς «το ευρώ είναι νόμος και δεν θα γίνουμε παραπαίδι της Ευρώπης επειδή το θέλουν κάποιοι αριστεριστές ή κάποιοι φασίστες από την άλλη μεριά».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έθεσε το ερώτημα «γιατί ο κ. Τσίπρας δεν τολμάει να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές από τη λάσπη και τον λαϊκισμό» προσθέτοντας ότι «το απότομο μεγάλωμα δημιουργεί κάποια προβλήματα ευστάθειας».

Παράλληλα υπερασπίστηκε τον Σπύρο Λυκούδη τονίζοντας ότι το Ποτάμι είναι ανοιχτό «στους ανθρώπους που δεν έχουν λερωθεί με λάθος κυβερνητικές αποφάσεις και ανθρώπους που πιστεύουν ότι αυτό που προέχει σήμερα είναι να ενωθούμε για να λύσουμε τα προβλήματα».

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να μπει νέο αίμα στη Βουλή, «χωρίς αποκλεισμούς, έχουμε συμμάχους και οι σύμμαχοί μας θα έρθουν μαζί μας στο κοινοβούλιο» όπως είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι το κόμμα του έχει 400 υποψηφίους σ’ όλη την Ελλάδα.

Επίσης, ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε κατά των «κομματικών στρατών» και του παλαιοκομματικού συστήματος επισημαίνοντας ότι «αν είχαν κάποιοι ακόμα λίγη εμπιστοσύνη στο παλιό σύστημα αυτές τις μέρες θα πρέπει να γκρεμίστηκε εντελώς».