Στ. Θεοδωράκης: Καλώ τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα ντιμπέιτ με τους δικούς του όρους

Την υποψηφιότητά του και στη Β’ Πειραιά ανακοίνωσε από τον Έβρο ο επικεφαλής του Ποταμιύ Σταύρος Θεοδωράκης και προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα ντιμπέιτ.

«Καλώ τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα ντιμπέιτ με τους δικούς του όρους, τους δικούς του δημοσιογράφους, στον δικό του τόπο για μια συζήτηση για τα προβλήματα της χώρας» είπε.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες είπε αυτό που θα πρέπει να αποφασισθεί από τον κόσμο είναι ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, πόσο ψηλά θα είναι το Ποτάμι και τότε θα μπουν όλοι εκείνοι οι όροι που θα διασφαλίσουν στην κοινωνία μια καινούργια αρχή.

«Το Ποτάμι δεν θα γίνει τσόντα κανενός. Το Ποτάμι θα μείνει στην κοίτη του, ήρθε για να γονιμοποιήσει την ελληνική γη και την ελληνική πολιτική σκηνή» σημείωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε την επιλογή της Β’ Πειραιά λέγοντας: «θα κατέβω στη Β’ Πειραιά εκεί που η Χρυσή Αυγή πήρε τα μεγαλύτερα της ποσοστά και θα δώσω τη μάχη στις γειτονίες. Κυκλοφορώ στη Β’ Πειραιά, στη Νίκαια, στον Κορυδαλλό και στη Δραπετσώνα και εκεί θα ζητήσω την ψήφο των Πειραιωτών για να πάω στη Βουλή. Το Ποτάμι θέλει να πει ξεκάθαρα στην ελληνική κοινωνία ότι δεν χαρίζουμε τις γειτονιές στους φασίστες».

Για την επιλογή του Σπύρου Λυκούδη να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας, είπε ότι ο κ. Λυκούδης θα μπορούσε να επιλέξει τη σιγουριά του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά αποφάσισε να δώσει τη μάχη του σταυρού και αυτό τον τιμά.

«Αποφάσισε να διαφοροποιηθεί από το συνηθισμένο των παλαιών μεγάλων στελεχών που ζητούν την ασφάλεια ενός ψηφοδελτίου Επικρατείας και είπε ότι εγώ θα δώσω τη μάχη της Αθήνας» διευκρίνισε.

Για το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου ανέφερε: «Καλοδεχούμενο το κόμμα Παπανδρέου. Δεν πρέπει οι αντιθέσεις να κρύβονται. Αλλά τι παραπάνω μπορεί να κάνει σήμερα ο Παπανδρέου που δεν μπόρεσε να το κάνει όταν τον ψήφισε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού;».