Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι νιώθει ότι έχει συμμάχους τους λογικούς του ΣΥΡΙΖΑ και τους φιλελεύθερους της ΝΔ

Το Ποτάμι «νιώθει ότι έχει συμμάχους τους λογικούς του ΣΥΡΙΖΑ και τους φιλελεύθερους της Ν.Δ.», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ερωτηθείς με ποιο κόμμα νιώθει πιο κοντά, δεδομένου του ισχυρού σεναρίου οικοδόμησης μια νέας κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε πως το κόμμα είναι «πολύ μακριά από αυτούς που κάνουν όνειρα με δραχμές ή αυτούς που φλερτάρουν με την ακροδεξιά ή τον σταλινισμό».

«Θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας, αν κεντρίσουμε και στα δύο κόμματα εξουσίας αυτούς που δεν φορούν παρωπίδες και διαθέτουν θάρρος και κοινή λογική», πρόσθεσε.

Για τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε πως ο Σαμαράς θα έλεγε ότι πιο κοντά στη Ν.Δ. είναι «ο Βενιζέλος», ο Τσίπρας θα έλεγε «ο Καμμένος» και ο Βενιζέλος θα έλεγε «ό,τι κάτσει, σήμερα η Ν.Δ. αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά με το ερώτημα αν το κόμμα Παπανδρέου μπορεί να «κόψει» ψήφους από το Ποτάμι, είπε πως η κοινή λογική λέει ότι απειλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Σας θυμίζω ότι επιφανή στελέχη του Γιώργου Παπανδρέου κάνουν δεύτερη πολιτική καριέρα στην Κουμουνδούρου. Από την κυρία Κατσέλη, τον Κουρουμπλή, τον Μητρόπουλο έως επιφανείς συνδικαλιστές. Εδώ δεν πρόκειται για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ αλλα για …τριχοτόμηση», τόνισε.

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι «ο ΓΑΠ θα απευθυνθεί αναγκαστικώς σε ένα ακροατήριο παρελθούσης χρήσεως» σε αντίθεση με το Ποτάμι που «είναι το νέο ρεύμα και πνεύμα στην πολιτική ζωή του τόπου».