Στ. Θεοδωράκης: Ψήφος εμπιστοσύνης ή ανοχής μετά από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, κατόπιν πρόσκλησης τού νέου πρωθυπουργού, στις 19:00 σήμερα, ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Η στάση του Ποταμιού ως προς την ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής προς την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα μπορεί να αποσαφηνιστεί μετά από τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, αλλά «κυρίως μετά από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει ένας κακός οιωνός με τα όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί». «Εμείς θα περιμένουμε γιατί είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα να γυρίσει σελίδα. Περιμένουμε από τον υπεύθυνο πρωθυπουργό και όχι από τον κ. Καμμένο να μας πει τι θέλει να κάνει και αναλόγως θα απαντήσουμε» πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε τη στάση του κ. Καμμένου, σχολιάζοντας ότι «για πρώτη φορά η συγκρότηση μιας κυβέρνησης ανακοινώνεται από τον αρχηγό του έκτου κόμματος» και έθεσε ως «ζήτημα ουσίας» το γεγονός ότι «ο κ. Καμμένος εκπροσωπεί ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές απόψεις» υπογραμμίζοντας τα ερωτηματικά που εγείρει, όπως είπε, για το «τι θα βγάλει αυτή η σύμπραξη Καμμένου-Τσίπρα».

«Σε κάθε περίπτωση» πρόσθεσε «το Ποτάμι είναι εδώ και δεν αλλάζει την αρχική του θέση: θα εκτιμάμε κάθε φορά τις προτάσεις της κυβέρνησης και θα είμαστε παρόντες για να πούμε είτε “ναι” είτε “όχι”».

Ερωτηθείς για τις φήμες περί ενδεχόμενης υποψηφιότητας στην Προεδρία της Δημοκρατίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι στο τηλεφώνημα συγχαρητηρίων που δέχτηκε από τον κ. Αβραμόπουλο δεν συζητήθηκε το θέμα αυτό.