Στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής

Συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης βρίσκονται αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής που έφτασαν με πούλμαν στην Αθήνα.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος του Πενταγώνου και κάτω.

Λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας παρατηρείται μεγάλη κίνηση, τόσο στο κομμάτι της λεωφόρου Μεσογείων έως το Παντάγωνο, όσο και στη λεωφόρο Κατεχάκη και τους άλλλους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο της Αθήνας.

Η Τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας στο σημείο που έχει διακοπεί στη λεωφόρο Μεσογείων από την οδό Δημοκρατίας, μέσα από το Νέο Ψυχικό.

Οι μεταλλωρύχοι έχουν φτάσει με 82 πούλμαν, τα οποία έχουν σταματήσει στα διόδια Αφιδνών και από την αστυνομία επιτρέπεται η κίνησή τους ανά 15, μέχρι το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Οι μεταλλωρύχοι θα πραγματοποιήσουν στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατασκηνώσουν, ενώ επιδιώκουν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) οργανώνει συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στις 6 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι λόγω των δύο συγκεντρώσεων ήδη βρίσκονται σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Αστυνομίας που σχεδιάζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που έγιναν πριν από μερικές ημέρες στη Χαλκιδική.