Συλλήψεις για το ναυάγιο στην Πάλαιρο

Οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε δύο συλλήψεις αναφορικά με το ναυάγιο στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας που κόστισε τη ζωή σε δώδεκα μετανάστες, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά.

Οι συλληφθέντες είναι ένας 58χρονος πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος είναι ο κυβερνήτης του σκάφους και ένας 21χρονος ημεδαπός κάτοικος της ευρύτερης περιοχής.

Ο 58χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησε να προσποιηθεί ότι ήταν και αυτός ανάμεσα στους μετανάστες που ήθελαν να φύγουν για την Ιταλία, αλλά τελικά εντοπίστηκε από τις αρχές. Ο 21χρονος φέρεται να πήρε μέρος στην μεταφορά των μεταναστών στην βραχώδη ακτή.

Ακόμη η Αστυνομία αναζητά τρία ακόμη άτομα, δύο έλληνες και έναν αλλοδαπό Αιγυπτιακής καταγωγής, για τους οποίους οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι εμπλέκονται στην διακίνηση των 27 μεταναστών.

Κατασχέθηκαν ακόμα δύο οχήματα ΙΧ και ένα φορτηγάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 27 μετανάστες είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα με υπεραστικά λεωφορεία, αφού προηγουμένως είχαν έλθει σε επικοινωνία με κάποιους από τους διακινητές, για το σημείο συνάντησης. Οι μετανάστες συναντήθηκαν με τους διακινητές σε περιοχή κοντά στην Αμφιλοχία και στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε φορτηγάκι κλειστού τύπου και σε δύο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, με τα οποία έφθασαν μέχρι την Πάλαιρο, όπου τους περίμενε το σκάφος.

Μετά το ναυάγιο οι διακινητές που βρίσκονταν στην ξηρά έσπευσαν να εξαφανιστούν εκτός από τον 58χρονο αφήνοντας τα οχήματα σε διάφορα σημεία, τα οποία βρέθηκαν από την Αστυνομία.

Όσον αφορά τους 15 διασωθέντες, δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας, ενώ φορείς και εθελοντικές οργανώσεις της Λευκάδας και της Πρέβεζας έχουν κινητοποιηθεί για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και φιλοξενίας.

Τέλος οι σοροί των 12 νεκρών μεταναστών, μεταξύ των οποίων και τεσσάρων παιδιών, έχουν μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας για νεκροψία και νεκροτομή, ενώ οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με διπλωματική αντιπροσωπεία της Συρίας για να διευθετηθεί το θέμα της μεταφοράς τους.

Πηγή: tovima.gr