Συμβούλιο αρχηγών για ημερομηνία εκλογών και Πρόεδρο, ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για την ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες σε συνδυασμό με τη διερεύνηση ενδεχόμενης συμφωνίας των κομμάτων για το πρόσωπο του νέου Προέδρου, ώστε να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών θα διερευνήσει και το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας για το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία από τη νέα Βουλή. Όπως τόνισε, αυτές οι δύο κινήσεις θα ήταν ένα μήνυμα μέσα κι έξω από τη χώρα ότι μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν διαφορετικά σχέδια για τη χώρα, αλλά έχουν και τη δυνατότητα να συνεννοούνται.

Στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι χρειάζεται μια κυβέρνηση ισχυρή με ισχυρή λαϊκή εντολή, με εθνικό σχέδιο διαπραγμάτευσης και πρόσθεσε ότι η επιλογή του πρωθυπουργού να επιμένει στην πολιτική της λιτότητας, την ώρα που δεν διαθέτει τους 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, «είναι μια επιλογή αποσταθεροποίησης», την ώρα που η χώρα χρειάζεται σταθερότητα.

«Ίσως να έχω επηρεαστεί και από τη θητεία μου στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή και πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα. Να υπάρξει ένα μίνιμουμ συναίνεσης. Τα άλλα θα τα βρούμε. Εάν υπάρχει αυτή η συναίνεση, όλα τα άλλα μπορούν να συζητηθούν» τόνισε στο διάλογο που προηγήθηκε μπροστά στις κάμερες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Καρολος Παπούλιας.