Συνάντηση Γ. Σταθάκη με τον δήμαρχο Αθηναίων

Με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη συναντήθηκε την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Καμίνης παρουσίασε στον υπουργό τα αναπτυξιακά έργα που έχει εκπονήσει ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 και τα οποία αφορούν παρεμβάσεις στους τομείς της πολεοδομίας, της επιχειρηματικότητας, της τουριστικής προβολής της Αθήνας, της κοινωνικής μέριμνας και του πολιτισμού.

Επίσης, ζήτησε τη συμβολή του υπουργείου ώστε να στηριχθούν τα έργα που υλοποιούνται.

Ο κ. Σταθάκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δεσμεύθηκε ότι θα ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου και την ολοκλήρωση των έργων μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015.

Επίσης, συζητήθηκαν οι προτεραιότητες του Δήμου Αθηναίων για την επόμενη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του δημάρχου για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, όπως σημειώνεται σε ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, αναφέρθηκε ότι η πρώτη πιλοτική παρέμβαση θα γίνει στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας το οποίο περικλείεται από τις οδούς Πραξιτέλους, Λέκκα, Περικλέους-Αθηναΐδος και Αιόλου και επεκτείνεται έως την οδό Αθηνάς και στόχο θα έχει να αναβαθμίσει την αισθητική και τη λειτουργία των δημόσιων χώρων και να θέσει το πλαίσιο μίας κοινωνικά συνεπούς χρήσης και οργανωμένης διαχείρισης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, αναφερόμενος στη σημασία της πιλοτικής εφαρμογής, είπε ότι, «αν αυτή φέρει χειροπιαστά αποτελέσματα ορατής αναβάθμισης και βελτίωσης, θα λειτουργήσει ως καταλύτης για άλλες, ανάλογες παρεμβάσεις σε άλλες περιοχές».

Υπογράμμισε ότι θα αποδείξει «και την αποτελεσματικότητα στη συνεργασία διαφορετικών υπηρεσιών και διευθύνσεων του δήμου Αθηναίων, αλλά και τη νέα αντίληψη της συμμετοχής, της συνέργειας, των διευρυμένων συνεργασιών, της παραγωγικής επαφής και του δημιουργικού διαλόγου» μεταξύ του δήμου, των εμπλεκόμενων φορέων και των πολιτών.