Συνάντηση Σαμαρά – Τσίπρα εξετάζει η κυβέρνηση

Με την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας να παραμένει ανοιχτή και με την Κομισιόν να δηλώνει πως τα κλιμάκια θα επιστρεψουν μόλις η Ελλάδα ολοκληρώσεις τις προϋποθέσεις, η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο συνάντησης ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με Το Βήμα, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος εξετάζουν το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θέλει να θέσει τον Αλέξη Τσίπρα προ των ευθυνών του, αφού όμως λάβει γνώσει όλων των δεδομένων για το σημείο που βρίσκεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα και ήδη εξετάζεται να αποσταλεί πρόταση – πρόσκληση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην κυβέρνηση αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθεί ο κ. Τσίπρας σε μια συνάντηση -όχι σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών- για να ενημερωθεί για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα που είναι σε κρίσιμο σημείο, αλλά τελική απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές της εβδομάδας με ανάρτηση του στο twitter, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, είχε προτείνει συνάντηση Σαμαρά – Τσίπρα για μια λύση “πακέτο”. «Η τρόικα δεν βιάζεται να γυρίσεί. Απάντηση: Συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά και συμφωνία πακέτο για ΠτΔ, εκλογές και απομείωση του χρέους» είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό ο κ. Παπαδημούλης.