Συνάντηση Σαμαρά με τον επικεφαλής της Gazprom.

 

Το θέμα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης με τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΣ της Gazprom Αλεξέι Μίλερ που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Alexey Miller επανέλαβε το ενδιαφέρον του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού για επενδύσεις στη χώρα μας, αλλά και για τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς η εταιρεία του συμμετέχει στον διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.

Στην κυβέρνηση επισημαίνουν ότι ο κ. Σαμαράς δείχνει προσωπικό ενδιαφέρον για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και ξεκαθαρίζουν ότι σε όλες τις περιπτώσεις τα πάντα θα κινηθούν με διαφάνεια.

Στην συνάντηση, στην οποία μετείχε και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος, πληροφορίες θέλουν να υπήρξε συνάντηση «εφ’ όλης της ενεργειακής ύλης» και, ειδικότερα, τόσο σε σχέση με την τιμή του φυσικού αερίου που παρέχεται από τη Ρωσία στην χώρα μας όσο και σε ό,τι αφορά την επέκταση της διακρατικής σύμβασης προμήθειας.

Επίσης οι δύο άνδρες, οι οποίοι κατ’ ιδίαν συζήτησαν για περίπου 40 λεπτά, φέρονται να αναφέρθηκαν και στο θέμα των γεωπολιτικού ενδιαφέροντος αγωγών, με επίκεντρο τον South Stream, για την προώθηση του οποίου έχει ιδρυθεί και λειτουργεί κοινή ελληνορωσική εταιρεία.

Ο κ.Μίλερ συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη καθώς και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.