Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα – Γιάννη Πανούση

Με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα συναντηθεί εντός της ημέρας, ή αύριο Τετάρτη, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

Στη συνάντηση αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνει ή όχι στη θέση του.

Τη Δευτέρα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και με τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, ο οποίος συνομίλησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Σε συνέντευξή του στη Real News ο κ. Πανούσης υπογράμμισε ότι «εάν συνεχιστεί η αοριστία που επικρατεί ως προς τις πολιτικές, δεν έχει νόημα η παρουσία μου στο υπουργείο. Ξέρω από βελούδινα διαζύγια».

Αναφερόμενος στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και στις καταλήψεις των αντιεξουσιαστών είπε ότι «ο πρωθυπουργός πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει».

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα γλιτώσει τη σύγκρουση με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή θα έρθει και μάλιστα πολύ σύντομα» ανέφερε.

«Οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό για να επιχειρήσουν έναν νέο Δεκέμβρη του 2008 όσο και αν η υπόθεση Γρηγορόπουλου ήταν τελείως διαφορετική. Τα αιτήματα των καταληψιών δεν είναι τα συνήθη, όπως π.χ. η καλυτέρευση των συνθηκών κράτησης. Είναι πολιτικά. Και η πολιτεία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με τρομοκράτες» πρόσθεσε. Σημείωσε, δε, ότι «οι τρομοκράτες είναι απειλή για τη δημοκρατία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, έκανε λόγο για καλλιέργεια κλίματος τρομοϋστερίας, επισημαίνοντας σε δήλωσή του ότι «τόσο η τηλεοπτική πραγματικότητα, όσο και η ακροδεξιά ρητορεία του κ. Σαμαρά, βρίσκονται σε απόλυτη διάσταση με την αντικειμενική πραγματικότητα».

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει ο Γ. Σακελλαρίδης, η κυβέρνηση θα διασφαλίσει το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές αξίες, τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στην υπόλοιπη κοινωνία. Δεν πρόκειται, όμως, να υποκύψει στα ακροδεξιά κελεύσματα και στην ατζέντα του «φόβου» και της «ανασφάλειας» την οποία κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν, επισημαίνει στην δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.