Γ. Ρωμανός: Ζητώ να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου

Δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής λύση στο πρόβλημα, δήλωσε ο πατέρας του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, παρουσία και του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

«Εύχομαι να βρουν μια λύση. Ζητώ να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου. Από πλευράς ανθρώπινης να καταλάβουν ότι πρέπει να δώσουν λύση στο πρόβλημα», τόνισε ο Γ. Ρωμανός, επισημαίνοντας ότι ο γιος του βρίσκεται «σε πολύ κρίσιμη φάση».

Προειδοποίησε μάλιστα ότι «όπως περνούν οι ώρες και οι μέρες αυξάνεται και η πιθανότητα ενός θανάτου με ό,τι συνεπάγεται αυτό κατά κύριο λόγο για την κυβέρνηση», προσθέτοντας πως «ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ξέρει πού βρίσκεται το δίκιο».

Εντωμεταξύ, υπό κατάληψη βρίσκεται το δημαρχείο Ιωαννίνων. Ομάδες αντιεξουσιαστών μπήκαν στους χώρους του δημαρχείου και ζήτησαν από τους υπαλλήλους να αποχωρήσουν, ενώ κατέβασαν την ελληνική σημαία και τοποθέτησαν στην πρόσοψη του κτηρίου πανό με τα αιτήματά τους και συνθήματα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Οι καταληψίες ζήτησαν να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ ανέφεραν στους εργαζόμενους ότι η κατάληψη θα διαρκέσει έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Νίκου Ρωμανού

Ο Ν. Ρωμανός, που πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεν του χορηγείται φοιτητική άδεια, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».