Συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι

Στο κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ, γνωστό ως «Βίλα Σαίντ» που ευρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα των Παρισίων, θα διεξαχθούν και αυτή τη φορά οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική αντιπροσωπεία και τους εκπροσώπους της τρόικας.

Οι συζητήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 3 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) και υπολογίζεται ότι κατά την πρώτη σημερινή μέρα θα κρατήσουν έως πολύ αργά το βράδυ. Αύριο Τετάρτη η έναρξη των συζητήσεων προβλέπεται από τις 8 το πρωί, με στόχο την ολοκλήρωσή τους μέσα στην ημέρα. Παρ’ όλα αυτά δεν αποκλείεται να συνεχισθούν και την Πέμπτη εφόσον κριθεί απαραίτητο.

ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ θεωρούν πάντως πως τα ανοικτά μέτωπα είναι πολλά και ως εκ τούτου χαρακτηρίζουν τη συνάντηση των Παρισιών ως «προπαρασκευαστική» και ίδιου χαρακτήρα με αυτή που είχαν διεξάγει ξανά οι δύο πλευρές στο Παρίσι στις 3 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, οι δύο πλευρές εξακολουθούν να εργάζονται στενά και από κοινού με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και το πώς η Ελλάδα θα μπορέσει να ενισχύσει τη δημοσιονομική της θέση και την οικονομική ανάπτυξη, ανέφερε η εκπρόσωπος.

Στη συνάντηση θα μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Μανώλης Μαματζάκης. Από το ΠΑΣΟΚ, στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν και οι Χ. Πρωτόπαππας και Κ. Περιακάκης.

«Στο Παρίσι πάμε να “κλείσουμε” την αξιολόγηση και να συμφωνήσουμε την επόμενη μέρα» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη δημοσιοποίηση της συνάντησης.