Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητεί η ΚΕΔΕ. «Παράθυρο» συμφωνίας εάν δοθούν συγκεκριμένες εγγυήσεις, λέει ο Γ. Πατούλης

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό άμεσα ζητεί η ΚΕΔΕ, μετά την παραδοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα ότι λείπουν 400 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν ανάγκες του κράτους, όπως η πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Σε σχετική της ανακοίνωση τονίζει ότι η δημόσια αυτή ομολογία του υπουργού προξενεί ανησυχία για το μέλλον της χώρας. «Αν η πορεία που ακολουθείται μέχρι σήμερα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται “οδηγούν την Ελλάδα στα βράχια”, πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο», συνεχίζει.

Η ΚΕΔΕ ζητεί υπεύθυνη και ειλικρινή ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, για να συμβάλουν και οι δήμοι στον βαθμό που τους αναλογεί στην εθνική προσπάθεια.

«Οι περιστάσεις είναι κρίσιμες κι απαιτούν εθνική συνεννόηση και συνεργασία. Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα κι όχι με δημιουργικές ασάφειες και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.
Η Ένωση σημειώνει ότι η Αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια «έχει συμβάλει έμπρακτα και με πολλούς τρόπους στην εθνική προσπάθεια για να ξεπεράσει η πατρίδα μας και η κοινωνία τις συνέπειες της κρίσης» και δηλώνει έτοιμη να το κάνει για μια ακόμη φορά.

Δεν αποκλείει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ.Πατούλης, το ενδεχόμενο να υπάρξει τελικά συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και Tοπικής Aυτοδιοίκησης, ώστε Δήμοι και Περιφέρειες να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αναφερόμενος στη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών είπε στο Mega για τον κ. Μάρδα: «Δεν διατύπωσε με σαφήνεια ότι αυτό έχει ημερομηνία λήξης. Είπε δύο μήνες, είπε τρεις μήνες μετά στα μέσα είπε με κάποια αοριστία».

Ωστόσο ανοίγοντας «παράθυρο» συμφωνίας εάν δοθούν συγκεκριμένες εγγυήσεις ως προς τα χρονικά όρια από την κυβέρνηση ο κ. Πατούλης είπε:

«Εάν μέσα από όλη αυτή την διαδικασία, γραφτεί, υπάρξει απόφαση, η οποία έχει ημερομηνία λήξης και δεν είναι μια αόριστη διαδικασία, η οποία καταρρέει τη θεσμική οντότητα του αυτοδιοικητικού συνταγματικού κανόνα βεβαίως είναι μια διαδικασία την οποία συζητούμε».